Tribunal systemet för League of Legends

Liksom de flesta online-spel, alla spelar för att ha en bra tid. Tyvärr ibland saker komma ur handen, och en spelare korsar en linje. År sedan, Riot Games kom upp med ett sätt att lösa detta problem. Denna lösning var domstolen systemet.

Vad var Tribunal systemet League of Legends?

Tribunal systemet för League of Legends (lol) var tänkt att dela ut disciplin för att spelare som brutit mot reglerna. Intressant nog var domstolen består av andra LoL spelare. När någon rapporterade ett brott, kunde granska fallet medlemmar av domstolen och se om spelaren gjorde verkligen gör något fel. Detta var spelskapare sätt att låta spelarna agerar som en gemenskap för att avgöra hur spelet ska spelas.

När en spelare har rapporterats, många medlemmar av tribunalen skulle granska fallet. Den överväldigande majoriteten av domstolen var tvungen att komma överens om en fällande dom innan dom delades ut. Spelaren mottar en form av disciplin från grund straff till ett tillfälligt förbud till ett permanent förbud.

Är det någonsin komma tillbaka?

För flera år sedan, domstolen systemet togs bort från spelet. För närvarande kan spelarna fortfarande rapportera överträdare men klicka på den röda utropstecken i slutet av en session. Men är skyldiga eller oskyldiga domar inte längre bestäms av en grupp jämnåriga. Istället bestäms baserat på en algoritm. Den tar hänsyn till antalet spelare som klagade, hur ofta spelarna har rapporterats, och varför de rapporterades. När systemet är inte en exakt vetenskap, det gör det tar hand om jobbet snabbt.

För närvarande finns det inga planer på att ta tillbaka domstolen. Istället spelare rapporterar ett problem i slutet av en spelomgång. Eftersom varje rörelse i spelet loggas, inklusive chattar, är det ganska lätt för det nya systemet för att vidta åtgärder. Om även negativa lådor kontrolleras spelaren får fällande dom.

Är spelet bättre med det?

När det gäller tribunalen, det finns en debatt om huruvida spelet är bättre utan den. Sammantaget finns fall hört mycket snabbare eftersom de inte kräver verkliga människor att döma dem. Men när den mänskliga faktorn i beslutet tas bort, vissa detaljer kan gå förlorade. Detta kan vara både en negativ och en positiv punkt, beroende på hur man ser på det.

Vissa spelare tycker att det är viktigt att ha andra spelare på rätt sätt granska klagomålet. En ivrig spelare är bättre på att avgöra om den klagande var out of line. Detta ibland resulterar i någon övertygelse när de känner en var berättigad. Å andra sidan, de som får rapporterade tror att processen är rättvis. Många spelare tror att de spelar enligt reglerna och att deras brott faller inom reglerna.

Främst handlar det om personliga preferenser. Eftersom Riot Games visar inga tecken på att föra Tribunal tillbaka, det är hur det kommer att stanna under överskådlig framtid.