The Story of Fnatic

Fnatic, om du inte redan vet, är en världsomspännande e-sport organisation som arbetar för att stödja och stärka spelare.

Sammantaget Fnatic fokuserar på underhållning och se till att e-sport idrottare har möjligheter som behövs för att bli framgångsrik. Det äger också en digital marknadsföringsbyrå som varumärken ansluter till e-sport publik i åldrarna 18 och 35 - en av de mer populära åldersgrupper för spel.

E-sport underhållning organisation har kommit långt sedan starten 2004. Numera är det en av de mest eftertraktade e-idrottsorganisationer i världen, med en publik inom miljoner.

Med huvudkontor i London, dess historia till framgång är lång. Inför utmaningar i båda tävlingarna och att hitta fasta lag som föra hem segrar.

Hur och när det började

Historien började den 23 juli 2004 då Sam Matthews och Anne Matthews grundade organisationen ursprungligen för Counter-Strike. Sedan dess har det vuxit till supportteam över mer än 30 olika e-sportspel.

Fnatic vann e-sport EWard Team of the Year för 2006 och 2009, om fast grunden för framtida framgångar. Därefter, mellan 2008 och 2009, organisationen samarbetar med MSI och Steel, blir känd som FnaticMSI.

Under årens lopp, Fnatic skulle tillfalla fler sponsorer, såsom EIZO under 2011 för att främja spel monitorer och RaidColl under 2012 att expandera e-sportlag i Sydkorea.

Recept för framgång

Fnatic blev vilt framgångsrika efter sjunga på tre talangfulla spelare från Sverige. Det var under sin körning med den organisation som Fnatic förtjänat sin första Eward för Team of the Year 2006.

Efter avgång tre svenskar, men organisationen över till CS: GO som spelet i fokus. Det var under denna tid som Fnatic fick sin andra Eward 2009.

År 2012 var Fnatic mest anmärkningsvärda team för Counter-Strike 1.6, som var spelet i valet för de flesta av gruppmedlemmarna. Men kamp följde, vilket många av medlemmarna att lämna och driva olika lag.

Återhämtning från förlust av vissa spelare, undertecknade laget på ett svenskt truppen till nästa säsong. Även om det tog några justeringar, som att ha att frigöra och avgå några medlemmar, var laget komplett och tog hem en silvermedalj i MSI slå det 2013.

Som organisationen växte, så gjorde antalet spelare och antalet tävlingar. År 2015, Fnatic hade den bästa Counter-Strike: Global Offensive laget i världen, och det är bara en liten del av organisationens titlar.

Fnatic s domar och titlar

Efter en halv av rörelsens nästan ett decennium och Fnatic har samlat mer än 370 medaljer, 209 mästerskap vinner och över $ 15 miljoner i prispengar. Den har också två anmärkningsvärda titlar Team of the Year 2006 och 2009.

Fnatic Idag

Fnatic, den Esports underhållning organisation med huvudkontor i London, fortsätter att leda branschen i vyer, publikstorlek och laget framgång över spel. Med deras reklambyrå, fortsätter organisationen att lansera varor och underhållning till en publik på mer än 15 miljoner människor över hela världen.