The Story of Doublelift

Yiliang Peng, mer känd som "Doublelift" har varit på allas läppar eftersom skapandet av League of Legends. Denna unga stjärna är tillbaka i rampljuset, spelar bland de bästa unga talanger i spelscenen. Den unga begåvade spelare har gjort sig ett namn med sju NA LCS titlar på sin meritlista. Han skapade en imponerande och lysande spel karriär. I den här artikeln, vi upptäcker mer om Doublelift story.

Tidig Karriär

Peter "Doublelift" Peng anses vara bland de bästa spelarna i League of Legends i Nordamerika och en ledande AD carry. Han är född och uppvuxen i Mission Viejo, Kalifornien. Han beskrev sig själv som en socialt isolerad unge.

Under sin barndom, brukade han tillbringa större delen av sin tid att spela videospel. Hans föräldrar inte acceptera hans sätt att leva. Regelbundet, använde de att genomgå uppvärmda diskussioner.

Genom sin äldre bror, Peng upptäckt om League of Legends och omedelbart började spela spelet. Peng beslutat att göra karriär i pro spel.

Han klagade även om hans föräldrar kasta ut honom när han återvände hem från en turnering i Sverige. Han var hemlös och utan examen. Därför bestämde han sig för att bli en riktig Pro spelare så att han kan leva på det. Lyckligtvis började han arbeta för Curse Gaming som en guide redaktör och gjorde ett bra boende.

Personligt liv

Dota var det första spelet han någonsin spelat. Dessutom brukade han njuta av att spela World of Warcraft och Newerth hjältar. Den unga spelaren genom Doublelift identitet började som ett stöd spelare under hans tidigaste League of Legends dagar. Doublelift aldrig riktigt fick uppmuntran han förtjänade från sina föräldrar, trots att super begåvad. Peng verkade socialt orolig när han först gick hans team. Han fritt bekräftade detta i sin Reddit AMA.

Totalt sett är han oerhört tacksam för Epik Gamer som han känner att han aldrig skulle ha blivit en professionell spelare utan hans vägledning och stöd.

Strax efter att han var värd den berömda Travis Gafford. Som en av hans största fans under Dreamhack Season One, han gick med på att ta emot honom gratis medan han behåller sin karriär som pro gamer. Han lärde även honom hur man blir en man med ansvar.

Doublelift Professional Karriär

Efter att ha fått en mer än frestande proposition från Counter Logic Gaming, gick han med i HotShotGG lineup i början av 2011. Han är överväldigad av pengar och berömmelse.

I början av 2018, Peng var så småningom kunna hitta sin väg och inrätta sitt liv. Sedan han började Team Liquid tog Doublelift dem till deras första final.

Ett par dagar innan finalen, rapporter framkommit att hans äldre bror Yihong knivhögg sin mamma och allvarligt skadade sin far. Nyheten påverkade Doublelift, men han fick inte hoppade av finalen och såg Team Liquid besegra 100Thieves och vinna sin första NA LCS. Doublelift fick ett register över 16 segrar.

Det är också allmänt antas att Doublelift är värd mer än tre miljoner dollar. Han är en av de rikaste yrkesverksamma inom spelindustrin.

I slutet av 2017, detta NA expert noterades som en ersättning för Team Liquid. I början av 2018, lyckades han att representera Team Liquid heltid.

Avslutande tankar

Historien om Yiliang "Doublelift" Peng är gripande och full av vändningar. Du kan känna smärta i hans röst när han talar om sitt förflutna och hans familj. Hans karriär har varit svårt och utmanande för unga professionella. Det visar det sig att hans väg är inte över ännu.