TSM Doublelift intressekonflikt Controversy

Det har varit en handfull enorma berättelser som har brutit i Esports nyheterna, de typer som omfattas av Richard Lewis eller någon lika kaliber. Dessa typer av berättelser blir ökända, liksom WeBuyPower uppgjorda matcher skandal, i Syndicate, och Tmartn CSGO spel skandal, och Overwatch censurera spelare över stöd av protester Hongkong för att skydda sina intressen i Kina.

Denna berättelse, medan kanske inte verkar vara upp till samma nivå som de ovan det är verkligen något som kan sätta en djärv och besvärligt prejudikat.

Konflikten fokuserar enbart cirka två siffror, den legendariske League pro Yilian ”Doublelift” Peng och Aileena ”Leena” Xu.

Doublelift hade spelat för Team Liquid under en längre tid under 2018/2019 säsonger men bänkad efter det att handeln med personliga motiverande frågor. Oavsett detta, var han fortfarande en grupp ett-spelare, och så ansågs vara ett värdefullt handel för laget.

Vad blir intressant är att Team Solo Mid eller TSM, var de att plocka Doublelift upp. Ordföranden för TSM är Alieena, Doublelift flickvän.

Detta skapar en uppenbar intressekonflikt som börjar innan kontraktet var även undertecknats.

Med huvudet av laget är din partner, du måste anta att en del strängar drogs för att bringa Doublelift ombord, även om han är en helt rimlig spelare att plocka upp.

Även om ofarliga på denna punkt, är det vad TSM inte går framåt som höjer en hel del ögonbryn.

Som president för TSM, Alieena främsta mål och ansvar är att skydda och prioritera välbefinnande TSM företag och varumärke över allt annat i sitt yrkesliv. Ofta denna roll innebär att svåra val, som att skära spelare som inte presterar. Ser du vart vi ska med detta?

Om Doublelift börjar ha motiverande problem när det gäller att spela som han har en dokumenterad historia av är Alieena kommer att kunna fatta beslut om att bänk eller byta sin pojkvän bort till förmån för företaget?

I en ännu värsta fall är Alieena kan skära Doublelift från lineupen i händelse av att han börjar spela fel?

På toppen av detta finns det också oron när det gäller den kraft som Doublelift håller nu i organisationen. Med sin flickvän kör företaget effektivt har han fritt spelrum för hans team, eller åtminstone, är den i särklass med mest pull och makt.

Situationen fortfarande spelar ut i juni 2020 så vi kommer att behöva vänta och se vad TSM gör som svar på den kritik som den rätteligen har fått.

Om du är intresserad av att läsa mer, kolla in vår artikel om de bästa League of Legends spelare: https://www.boostroyal.com/blog/The-Best-League-of-Legends-Players-in-the-World