TFT Positionering Mechanics

Så att placera dina enheter i Teamfight Tactics är en av de bitar av kunskap som skiljer de bra spelare från mediokra. Tyvärr är TFT strategi inte så svart och vitt som enbart säger "det här går här."

Liksom de flesta tävlingsmatcher, hur du använder dina enheter är helt kontextuell och situationsanpassat. Men det finns några stapel grundläggande regler som du kan dra nytta av för att bygga dina egna strategier.

Innan du kommer in positionering, men måste du se till att du har bra lagsammansättning. Som en tumregel, du kan inte gå fel, komponera din TFT laget på samma sätt skulle en LoL lag. Det vill säga, DPS, tankar och support / nytta.

TFT Positionering Fundamentals

Med karaktär och enhetsbaserad resurshanterings Esports, det finns en gyllene regel att du måste tänka på när du spelar. Denna regel är att se till att du enheter är aktiva. I andra titlar, detta innebär att de tjänar en viss funktion. I TFT, betyder det att de är aktivt involverade i kampen.

Därför vill du vara att placera dina enheter på ett sätt som de kan både ge och säkert får skador för att bygga upp deras slutliga meter.

Det här är vad du baslinjen strategi bör kretsa kring. Du vill vara gjutning en ultimat med mästaren varje runda. Om du märker att dina enheter dör innan dess, måste du gå tillbaka till ritbordet.

När du har denna grundläggande kunskap borras i huvudet, allt blir om i spelet taktik. Hur anpassar under slutet av spelet är vad som skiljer de bra spelarna från de fantastiska spelare.

Detta är vad vi kallar anpassningsförmåga. En spelares skicklighet att ändra sin spelplan i farten för att optimera den mot sin motståndare. Tänk på det som en mycket invecklad omgång sax klippa papper.

Du ser, vad en hel del nya TFT spelare gör, är att de lär sig sin strategi, och de hålla fast vid det. De går på autopilot läge och använder samma formation varje runda. Även om detta skulle kunna fungera att spela mot en lägre kaliber motståndare, vad de tycker är att de aldrig kan nå höjder de strävar efter att.

Du behöver veta vilken enhet som är bra mot vem och kunna förutsäga vem du sannolikt kommer att stå inför ut mot när spelet kommer in de sena stadier.

Efter det är det en fråga om observation och praktik. I stället för hoppande på twitter när kampen pågår, lyssna på och uppmärksamma vad enheter gör. Du måste lära sig om deras beteende. På så sätt, du kan förutsäga resultatet av en viss lag slåss mer exakt.

När du har allt detta ner, allt du behöver göra lära sig meta och hänga med. Detta är inte bara vad mästare är populära, dock. Det omfattar positionering tendenser, liksom de olika grupp kompositioner som människor tar till slagfältet.