Skillnader mellan Ranking Systems i videospel?

rankingsystem är en integrerad del av varje videospel, eftersom det ger dig en poäng som reflekteras på din prestation av ett specifikt koncept. Begreppet rankning är inte ny för oss, eftersom det allmänt funnits forever.

Din särskilda rang ger dig insikt om var du behöver förbättra och hjälper till att sätta ett högre mål för din framtid inom ett visst område av ditt liv. Det är därför ett rankingsystem är viktig i alla spel. Utan det är spelare kvar undrar vad deras resultat var. Rangen du får hjälper ange ett högre mål för dig själv i spelet. Utan detta mål, de flesta spelare kommer sannolikt att hitta spelet slutar upp att vara meningslöst eftersom det inte kommer någonstans.

Varje videospel använder sin egen rankingsystem. Varje rangordningssystem analyseras på olika sätt, vilket slutligen leder till avvikelser i varje rangordningssystem.

skillnaden mellan punkter och bokstäver

En konventionell poängsystem innebär att spelaren alltid kan förbättra deras poäng. Detta möjliggör mer optimering samt kontinuerlig uppspelning. Men efter att ha dessa poäng vara synliga kan vara demoraliserande. Även om du kan vara i topp percentilen, om det finns massor av människor som spelar tv-spel, du kan rankas som cirka 10.000 th plats.

Att använda sig av en bokstäver belöningssystem möjliggör ett tydligt mål som ska ställas in för spelaren. Detta mål är utformad i varje kapitel och hela spelet. Men när brevet erhålls, kan spelaren inte gå längre. De har avslutat spelet och nådde den högsta nivån.

analyzation av Scoring System

För den här artikeln har vi dela upp olika typer av rankingsystem i tre kategorier som täcker alla grundläggande funktioner på spektrumet. Det finns dock en stor mängd variationer mellan dessa kategorier.

Strikt

Det poängsystem är utformat på ett visst sätt att bladen liten chans att avvikelse från den önskade spelstil. Detta görs genom att sätta mål som alla måste vara klar för att uppnå maximal rang.

Detta tvingar spelare att spela ett visst sätt. Den typ av video spel som detta poängsystem passar är en som huvudsakligen omger stridsliknande spel. Spelet ska hålla kvaliteter med liten tonvikt på kreativitet och stil, medan mer tonvikt på effektivitet.

Versatile

Detta är ett rankingsystem som sätter mål som leder till den högsta poängen, men också använda sig av andra bonusar och modifierare för att skapa en mer personlig play. Leden i detta system är lätt att få på grund av att det finns mindre stränga krav och fler alternativ. Spel utformade med flera playstyles skulle fungera bäst med denna typ av poängsystem.

Öppna

Ett 'öppet' stil scoring inte har tydliga milstolpar eller mål, men ändå ger spelaren en inblick i deras prestanda, vilket gör det möjligt för spelaren att vara domare. Detta poängsystem används för att öppet erkänna hög nivå spelare. Men medan du gör detta, spelutvecklare hantera inte att försumma de mer avslappnade spelare som använder sig av spelet.