LOL - Vad är det här?

League of Legends eller LOL är ett allmänt känt Multiplayer Online Battle Arena eller MOBA-spel som just nyligen exploderade online, särskilt i spelscenen. The Riot Games publicerade detta spel och släpptes 2009 för PC och Mac. Men Mac-klienten stängdes senare.

LOL erbjuder ett standard 5v5-spelläge som är tillgängligt i andra Multiplayer Online Battle Arena-spel som sätter upp två spel mot varandra på en karta som kallas Summoner's Rift med ett primärt syfte att förstöra fiendebasen eller Nexus.

League of Legends har lagt till ett 3v3-alternativ i MOBA-genren samt introducerat Dominion-spelläget. I Dominion måste spelare hålla fem objektiva poäng för att effektivt minska fienderna. Detta specifika spelläge syftar till att skapa ett snabbare spelläge.

Riot Points

Dessa är de valutor som är tillgängliga via kredit- eller betalkort, PayPal eller de beredda Riot Point-spelkorten. Rio Points kan bekvämt låsa upp mästare, rune sidor och öka (upplevelse- och inflytande poäng). Icke desto mindre kan Riot Points tjänas kostnadsfritt genom flera aktiviteter som att hänvisa vänner till LOL.

Blue Essence

I League of Legends är detta den viktigaste valutan som ges till spelare för att spela LOL-spelet. Det belopp som ska tjänas varierar beroende på olika faktorer inklusive summanivå, spelresultat och antal bultar i League of Legends-spelet. Påverkningspoäng eller IP används ofta när du köper in-game-objekt som runor och mästare.

rankade matchningar

Dessa spel liknar vanliga spel men med undantag för att spelare får en rangordning baserad på resultat från spel. Detta kallas ELO-rangordningssystem som också används i schack.

De olika spelsystemen bakom LOL är just skälen till dess oöverträffade framgång bland MOBA-spelgenren. Detta fortsätter att ta onlinevärlden med storm och ett ökat antal spelare blir anslutna till League of Legends.