Kommer det att finnas en League of Legends 2?

Bara om en utvecklare tjänade rätten att tänka och fundera över att skapa en uppföljare är det Riot Games. Multiplayer Online Battle Arena eller MOBA-spelet i denna studio, populärt känt som League of Legends, har onekligen blivit en stor framgång.

Detta spel bröt ungefär 27 miljoner aktiva vardagliga användare och älskade av både kritiker och spelare på grund av dess mycket beroendeframkallande spel. Ändå har Riot Games aldrig meddelat att det kommer att bli en uppföljare. Så det står tydligt att League of Legends 2 inte händer.

Företagets talesman avslöjade att LOL-uppföljaren inte skulle vara en del av studionens planer. Istället uppgav de att på grund av titelns onlinekaraktär utan fysiskt köp som förväntas släppas, syftar spelutvecklarna på att fokusera mer på att skapa fler uppdateringar och korrigeringar till den i stort sett framgångsrika och välkända MOBA-titeln. Detta kan pågå på obestämd tid. Till och med en högkonstnär i upplopp avslöjade att han även ville att hans barnbarn skulle spela detta.

Det är ett djärvt uttalande att göra. Riot kan dock vara ytterst säker. De dagliga aktiva användarna av League of Legends fördubblades i år och det har skett en massiv tillväxt sedan dess första lansering 2009, och detta förblev sedan dess.

Riot Game studio funderar alltid på sätt att förbättra titeln och har till och med börjat göra uppdateringar för att deras bots i spelet ska fungera som mänskliga spelare. Med tanke på LOL: s digitala natur ser utvecklarna ingen anledning att de måste sluta göra saker bättre för den bästa användarupplevelsen.

Men utan League of Legends 2 betyder inte nödvändigtvis att Riot vägrar att arbeta med andra IPS och projekt. Nu är utvecklare tyst men ändå glada över vad framtiden har att erbjuda. Riot är inte pressat att släppa nya erbjudanden, men League of Legends kommer att förbli den första och enda titeln.

Trots att de inte har League of Legends 2 är det säkert att miljontals spelare över hela världen tycker om nöje och mycket roligt och spännande spelande League of Legends. Att söka efter en annan uppföljare kommer inte ens att tänka på eftersom den ursprungliga LOL har lyckats ge dem allt de behöver för en ensam och trevlig spelupplevelse.

League of Legends förblir därför nummer ett och det enda för otaliga spelare över hela världen. Detta spel har en plats i spelarnas hjärta.