Hur Europa blev den näst starkaste LoL Region

League of Legends är en av världens mest populära e-sport, inhämtar tusentals spelare från nästan varje region. En av de ledande världs verkar vara Europa - och det är inte av en tillfällighet.

Genom att sanktionera regionala tävlingar, Europa har öppnat en stor spelplan möjligheter och talang för att samla för sina tjänstgöringslistor. Nu, mer än någonsin, har Europa uppnått mer LoL framgång genom att låta fler spelare har chansen att spela spelet i officiella tävlingar.

Stapling upp mot Konkurrens

Europa metoder har visat sig vara framgångsrik. Under 2019 ensam, uppfödd det 22 spelare som spelat i Europas högsta nivå konkurrens för första gången. Få erfarenhet och anpassa sig till trycket dessa rookie spelare går vidare till att kompensera en av de mest inflytelserika League of Legends regioner.

Fallet för Europas LoL framgång bara blir starkare baserat på dess otroliga utseende vid VM 2019. Här tre lag gjorde det till gruppspelet, vilket resulterar i dem framåt. Dessa tre Grupper & G2, Splyce och Fnatic - allt placeras i topp sju och omdragning upp en 55% vinnande procent.

Även om LEC inte stapla upp till det totala djupet och framgång LPL är Europa en god tvåa.

sanktione regionala tävlingar

Nyckeln till Europas framgång är genom att göra regionala tävlingar officiellt sanktionerade. Etablera regionala tävlingar var inte en ny idé till Europa. Men dem vilket gör sanktionerade i början av 2018 säsongen var.

Det finns för tillfället 13 Riot-sanktionerade regionala ligor. Genom att öppna officiella tävlingar till fler spelare, det finns en spelmiljö för alla som är intresserade och investerat i LoL, vilket skapar en plats för att spana efter begåvade upp och uppstickare.

Att bygga spelarna

Det finns en sanktionerad regional ligan för nästan varje större land i Europa. Dessa ligor är heliga möjligheter för dem som vill inte bara spela spelet, men också gå vidare till potentiell storhet.

De mest begåvade lag från varje regional ligan kvalificera sig för European Masters. Detta är en turnering som bestämmer bästa regionala laget i Europa. Det anses vara den regionala motsvarigheten till den första divisionen League of EM Legends.

Sedan den regionala uppdelningen, även känd som den andra divisionen, har fått större popularitet, kan spelare gå pro inom dem. Det finns ingen anledning att manövrera vägen till en professionell karriär i LEC. Nu är det möjligt att tjäna en beboelig inkomst av att spela i den andra divisionen.

att bryta ner vissa hinder

En av de viktigaste drar till den andra divisionen är den betydligt lägre pris jämfört med LEC-talet. Det finns en inträdesavgift som når nästan fem siffror för att komma in i första divisionen. Många organisationer undrar om priset är ens värt det.

Eftersom spelarna har många möjligheter att spela professionellt på regional nivå finns det en lägre motivation att betala stor summa pengar för LEC.

Sammantaget spelare över hela Europa får möjlighet att bygga upp sina färdigheter och konkurrera i officiellt sanktionerade turneringar, allt inom regionala ligor. Genom att ge mer tillgång till spelet och skapa en lägre inträdesavgift är Europa klart bli den näst starkaste LoL laget i världen.