Historien om Runeterra

Vad är Runeterra?

Runeterra är en magisk värld i spelet League of Legends. Denna fiktiva värld är där de flesta av lore bakom spelet äger rum. Runeterra är en omfattande plats som har sin egen uppsättning regler och jurisdiktioner. Till exempel har planeten flera former av regeringen och nivåer av teknik.

De fysikaliska egenskaperna för Runeterra är en viktig del av dess historiska och nuvarande geografi. Planeten är för närvarande hem för de två kontinenterna Shurima och Valoran. Naturligtvis finns det vissa misstankar om att fler kontinenter finns, men de har ännu inte hittats eller namnges. Runeterra är också hem för vattendragen, inklusive hav och oceaner, där flera öar är belägna.

Runeterra har en naturlig satellit måne som kretsar kring det, medan hela planeten roterar runt en G-typ stjärna. Solen och månen för den här världen speglas i en anda rike. Denna anslutning också flera gateways mellan Runeterra och andevärlden.

De Rune Wars

Rune Wars spelar en stor roll i historien om Runeterra. Krigen började efter ’World Runes’ eller antika artefakter upptäcktes. Med tiden de mest briljanta hjärnor studerades runorna för att avgöra vad de används till och vilken typ av makt runorna hade. Det fanns olika tar i frågan, varav en del sade World Runes var ond och bör inlåst.

När nyheten om runorna blev mer kända, bröt kriget ut på planeten. Några ville hitta runorna för att skydda människor, medan andra sökte runorna att frigöra befogenheter inom. Så småningom Ryze påbörjat en solo resa för att se alla runor för att skydda planeten från förstörelse.

Vad gör den speciell?

Intressant universum skapades genom ett troll, vilket återspeglas i dess namn. Runeterra översätter till Magic jorden. Denna distinktion är viktig eftersom inte alla världar i League of Legends svarar till magi på samma sätt.

Det finns magiska varelser hela planeten Runeterra. Vissa är födda med det, medan andra kan lära sig magi eller utföra det med hjälp av magiska artefakter och tekniker. De olika nivåerna av magi kan grovt delas upp i primär och kombineras magi.

Dessutom är Runeterra hem för många olika raser. Medan de flesta är mänskliga, det finns andra raser invånare också. Till exempel, de primära sapien raser inkluderar människor, upphöjd, brackern, Celestials, drakar, golems, sprit, iakttagare, yetis och troll. Dessa är bara några av de primära sapiens tävlingarna. Det faktiska antalet är stort och varierande.

Intressant, det finns också andra raser. Dessa raser har vissa egenskaper som den primära ras, såsom komplexa beteenden och tankar, men de agerar mer som bakgrundsroller.

Avslutande anmärkningar

Runeterra är en planet med en rik historia av magi. Med tiden har det utvecklats till en av de viktigaste planeter i League of Legends spel. Att förstå dess historia kan bidra till att göra dig till en bättre spelare i denna interaktiva spel.