Framtiden för Esports

Under de senaste två decennierna har Esports blivit en industri värd över en miljard dollar. Spelarna är ofta kändisar och turneringarna har skrikande fans fyller arenan. I själva verket, sponsorer ofta injicera riktiga pengar i detta ekosystem.

Även om spelarna kan tyckas vara rockstjärnor, Esports skeptiker oroar sig för att industrin och lag upplever en bubbla. Samma människor dra nytta framgång. Även enorma investeringar kommer att flamma PR behov och öka värderingar, detta i slutändan lockar fler investeringar och håller spelen går. Detta tyder på att cykeln kommer att gå på, men någon gång, allt slutar. Investerat parter undrar vad det betyder för dem.

Generellt esports spelare är yngre och topp tidigare. Ungefär åldrarna faller mellan 17 och 25. Eftersom de är yngre, de är mindre mogna och kan ha en kort eller obefintlig vuxen karriär. I slutändan, förläggare äger dessa spel. Till exempel NBA faktiskt inte egen basket, men Riot gör egen League of Legends.

Medan Esports mått är mycket annorlunda än traditionella sport, de är parallella i en mängd olika sätt. I själva verket är de speglas från traditionella sporter. Därför kan vi förutsäga framtida problem som Esports industrin kan se. Dessa kan bestå av:

föreningar

För de senaste åren, en Esports spelares union har beaktats. Som med traditionella professionell idrott, är enskilda lag och spelare kommer att få kända och öka den ekonomiska och sociala inflytande. Det bör finnas en kollektiv enhet där för att hjälpa. Naturligtvis har branschen att fortsätta att göra bra för dessa förbund att få kraftfulla och stora. Om Esports tar aldrig av, spelarens facket kommer inte att heller.

Politiseringen

Esports föder många stjärnor. Naturligtvis kan detta leder till påskrifter för produkter, men berömmelse på denna änden av skalan leda till politiska agendor och rörelser, liksom. Du är säker på att se aktivister Social rättvisa på en mängd olika ämnen, vilket i slutändan kommer att påverka Esports. Till exempel nyligen, ropade slagord som stöder Hong Kong under Hearthstone Grand turnering Ng Wai Chung (Blitzchung). Detta kommer sannolikt att fortsätta och på en större skala.

Skandal

Tydligt, ingredienser för en skandal är där. Esports spelare tenderar att vara ungdomlig och pengar står på spel. Det har redan varit några fusk skandaler och trakasserier förbud. Dessutom kan du hitta bedrägeri anklagelser på vissa spelare. Men de flesta av dessa frågor har förblivit begränsade. Men ändå, om Esports fortsätter att växa, potentialen för stora skandaler är närvarande. Kom ihåg att en hel del människor satsa på esports, så det finns en hel del pengar på spel.

Slutsats

Även om det är svårt att förutsäga framtiden för något eller någon, det är säker på att vara några kärvar. Esports kommer sannolikt att fortsätta på och bli ännu mer populär. Man måste dock dra lärdom från andra, mer traditionella sporter. På så sätt går detta lovande industrin inte falla sönder innan det ens kommer igång. Även om resultatet inte återstår att se, vi tror att det är säkert att fortsätta så länge den håller sig på rätt spår.