First Impressions i att värdera

Så är väntan äntligen över. Valorant är äntligen i händerna på de lyckliga få ta emot en beta-kod, och alla de stora peruker i rycka och konkurrenskraftiga spelvärlden redan chipping in med sina två cent på positionen av spelet.

förväntan kring spelet har byggt ett tag nu, med många serpentiner ivrigt väntar spelets lansering, så att de kan gå vidare från grundförordningarna, nämligen Warzone, som är full av hackare, och Fortnite, som har fått unken. Överraskande, men har Overwatch konkurrens scenen drabbats hårt av utvecklingen av Valorant.

Även om Blizzard inte gjorde sig någon tjänst, verkar Valorant vara spiken i kistan, med många pro Overwatch spelare tillkännage sin avgång från spelet på dagen beta koder skickas ut.

Så med så mycket ridning på sina axlar, hur Valorant stapla upp till dessa höga förväntningar? Jäkligt bra faktiskt.

Den primära takeaway tycks vara att Valorant finns inget som Overwatch, trots den effekt det har haft på Overwatch scenen, som en taktisk fem mot fem FPS och med tecken med förmågor. Detsamma kan sägas om R6S, som också är inget som Overwatch.

Valorant spelar mer som en regnbåge möter CS, med en taktisk fokus på användningen av förmågor, och intressant, en i spelet ekonomi som liknar CS. Det är genom detta system som du köper dessa förmågor, vilket innebär att du kommer att behöva använda dem sparsamt. Detta är ett välkommet andas frisk luft med en trop som kördes risken att bli gammal i FPS hjälten genre.

De förmågor också mycket väl balanserad, åtminstone för tillfället, med mycket mer fokus på dina kunskaper och pistol skicklighet, att ta ett steg bort från Rainbow, och mer mot traditionella FPS titlar.

Spelet är enligt uppgift oerhört polerat, med grafik visat sig vara snygga, en distinkt brist på stora fel vid skrivande stund och fantastisk känsla gameplay och vapen. Vissa har till och med föreslagit att spelet är lämplig för lansering och ge hur Riot expanderar beta, som inte får vara alltför långt bort märket.

Spelet spelar mycket som Counter-Strike, med långsam baserad, metodisk, och pistol fokuserad gameplay, och en otroligt hög kompetens tak. Detta är goda nyheter, eftersom det kommer att ge spelet några välbehövliga livslängd i förhoppningsvis år framöver.

Det ger en naturlig utgångspunkt för ett konkurrenskraftigt scen, både amatör och proffs, som skall upprättas omedelbart, och med tanke Riot förflutna meriter med League of Legends; är det troligt att Valorant kommer att ta emot några allvarliga stöd.

Är detta spel kommer att bli CS mördaren? Antagligen inte. Även om CS proffsen är missnöjda på tillståndet i spelet vid minut, det är ett säkert kort att bo som Counter-Strike är här för att säga. Emellertid kan spelet mycket väl vara en Overwatch killer, åtminstone tills Overwatch 2 kommer ut.