C9 dominerar LCS: Varför händer detta?

Cloud 9 har varit ett bra alternativ för LCS. Denna lag slutade med att vinna Spring Split och hade en seger över FlyQuest. Med det avsatt det Team Liquid och blev en av de bästa lagen i hela Nordamerika. Vi kommer att titta på hur laget har utvecklats och slutade en kraftpaket.

Den ursprungliga C9 roster bestod av William Hartman (Meteos), An Van Le (bollar), Zachary Scuderi (Sneaky), Daerek Hart (Lemmonnation), och Hai Du Lam (Hai). Detta team har varit den mest dominerande för LCS. På bara de första 50 matcher hade laget att vinna priser på cirka 43-7. Detta tillät dem att ta två LCS segrar i följd utan några problem. Dessutom hade de en världs prestanda som var fast, vilket gör det en konsekvent grupp för 2014 och 2013.

Med tiden, men C9 var fortfarande relevant men kunde inte uppnå dessa samma föreställningar hemma. De vaknade bara upp när världens turneringarna kom. Dessutom fanns det oräkneliga roster växlar, vilket fick dem att inte komma in debut form. Även om de fick nära att vinna en tredje LCS titel tillbaka i sommaren 2019, kunde de inte slå Team Liquid och förlorade i en fem-spel serien.

Stora ändringar

Under våren Split år 2020, att alla förändrats. De förlorade igen till Team vätska och hade en subpar prestanda på Worlds turnering, så att de infört en ny roster. Naturligtvis höll de midlaner Yasin Dincer (Nisqy) och Toplaner Eric Ritchie (lakrits), men de främjas Robert Huang (Blaber) till utgångsläget. De undertecknade också Jesper Svenningsen (Zven) från TSM och Phillipe Laflamme (Vulcan) från Dignitas vara botlanes. Naturligtvis har resultaten talat för sig själva. De revs den inhemska ligan, med en Spring Split seger 3-0 i finalen. Nu är de 8-0 för sommarsäsongen.

Det finns två argument för varför C9 är nu så dominant. Den första indikerar att de är bättre än i regionen och har en stark roster medan andra fokuserar på sina motståndare och deras brist på utveckling.

Brist på Challenge och dominans

I första hand, är styrkan i C9 Blaber, kungen av djungeln för djuphavs. Naturligtvis kan hela deltagarlistan anses stark och alla i sina respektive roller gör stor. Dock är Blaber den som anstiftar åtgärd hela kartan. Han kan generera tempo runt målen på grund av hans aggressiva play. Ingen verkar kunna stå emot honom heller. Även om han är en stark mekanisk spelare, han med hjälp av hela hans team eftersom de alla kan göra vad som är nödvändigt. Därför kan C9 flytta runt på kartan proaktivt och inte ger upp målen om de känner att de kan vinna det.

Men medan C9 är en stor grupp och har duktiga spelare andra lag har en brist på utveckling. TSM är faktiskt den enda andra laget som konsekvent kan göra pjäser, men de har en rad olika frågor.

vad som komma

Även om Team Liquid alltid drog ihop för internationella tävlingar och slutspel, de hade en katastrofal Spring Split. Huvudmätningen för C9 är när de går till världar. Detta lag har väl vid världar, även med andra uppträdanden saknas. Naturligtvis, tryck och förväntningar svallar. En nackdel som C9 dominerar LCS är att de inte kan träna så mycket eftersom ingen annan lag står upp till dem.