Berättelsen om All-Female Lag: Vaevictis

Om du aldrig hört talas om Vaevictis Esports, du missade på historien om den första All-Female roster att tävla i League of Legends Continental League. Även om inte många människor visste om detta ryska esports team, ett beslut av ledningen 2019 fick uppmärksamhet i League of Legends gemenskap runt om i världen.

Vaevictics Esports är en Esports organisation som grundades år 2015. Lagen är kända för att spela på Overwatch, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Point Blank, och League of Legends. The League of Legends laget regelbundet tävlade i LCL fram till 2020, när laget togs bort.

Den första All-Female Roster i League of Legends Continental League

I februari 2019 meddelade Vaevictis Esports att det skulle tävla i LCL med enkvinnlig roster, vilket var första gången i en League of Legends konkurrenskraftiga ligan. Detta meddelande togs inte vänligt bland vissa människor i samhället, märkning beslutet som en "PR-trick.

Anledningen till människor tro att det var rent marknadsföring var att spelarna var i ’Diamond’ rang och att deltagarlistan används främst stöd elnätet. Gemenskapen ansåg att spelarna inte uppfyllde kompetenskrav att tävla i en professionella ligan.

roster som tävlade i 2019 LCL var den följande:

 • Diana ”TR1GGERED” Ivanchenko - Top Lane
 • Aida ”Merao” Kazarya - Jungler
 • Nataliya ”Ankote” Zayko - Support
 • Elena ”VioletFairy” Koval - Mid-Lane
 • Ksenia ”Trianna” Meshcheryakova - AD Carry

  Vaevictis’ Dåligt Run

  Frågan i sig var inte deltagarlistan. Vaevictis spelade dåligt i LCL, förlorar varenda match som de höll i de två sprickor, vilket resulterar i en win / lose poäng 0-28. Statistiken visade att laget hade i genomsnitt 26 dödsfall per match, vilket gjorde motsatta lag inte Vaevictis allvar.

  Efter dåliga kunskaper visade av roster, motsatta lag började använda icke-meta plockar att göra narr av gruppen. En av de mest problematiska händelserna i LCL var när Vaevictis gick mot ROX och Vega Squadron eftersom dessa grupper använde icke-meta hackor och släpade matcherna för att få fler dödar, som LCL tog som dålig sportsmanship.

  För de nästa två matcher efter varningen, Vega Squadron besegrade Vaevictis på 13 minuter och fyra sekunder och 15 minuter och 21 sekunder, respektive, vilket sätta rekord för de snabbaste förlusterna i hela LCL.

  Vaevictis sparkas ut ur LCL 2020 säsong

  Efter allt som hänt under de senaste LCL beslutade Riot Games Ryssland att ta bort Vaevictis Esports från LCL 2020 säsongen. Anledningen till detta var att laget hade stora skillnader i ligan resultat, jämfört med andra lag, som organisationen hävdade som en fattig och oacceptabel prestanda för en sluten ligan.

  plats kvar av Vaevictis i 2020 LCL kommer att fattas av Esports Team ’CrowCrowd’, som ägs av den tidigare pro spelare Kirill ’Likkrit’ Malofeev. Detta betyder inte att Vaevictis inte kan återförenas med LCL. Laget kan spela i Open Cup, och klättra upp därifrån till återfå sin plats i LCL.

  Slutsats

  Även om förra året inte kan ha varit tid för alla kvinnliga lag, det betyder inte att det inte finns högkvalificerade kvinnliga spelare på LoL samhälle. Oavsett om du är man eller kvinna, kan du nå en yrkesskicklighet nivå om du tränar tillräckligt.