Är smurfing Säker i League of Legends?

Ja, smurfing i sig är en helt säker praxis.

Även om det är ogillat av Riot, smurfing som helhet är en rättslig praxis i League of Legends. Detta innebär att det inte är en bannable brott.

Men smurfing blir en gråzon med lagligheten när du börjar få teknisk med terminologin.

Den gemensamma argument av samhället är att man kan tolka smurfing antingen ELO öka eller griefing. Medan människor hävdar detta, vad gör de officiella Riot reglerna säger?

ELO Boosting

MMR / ELO öka är praxis där en spelare målmedvetet ökat MMR eller ELO av ett konto som de inte äger, oftast för vinst. Detta är straffbart.

MMR eller ELO Boosting tas på största allvar av upplopp. De citerar följande skäl för att hantera är så hårt:

 • När en spelare spelar på en förstärkt konto försök att spela rankad, de kan inte hålla jämna steg med sina lagkamrater. Detta resulterar inte bara i en dålig spelupplevelse för dem, men också för alla andra i matchen.

  • Riot hävdar att ELO öka misskrediterar arbete och tid att spelarna tas i slipning ut en hög rang. Det nedvärderar tiden åtagande som många i samhället.

   Om du håller med om detta ställningstagande eller inte, det faktum att är straff kvar.

   När ett konto har fällts för ELO / MMR öka, den utsätts för en av följande straff:

   • Två veckors avstängning av kontot.

    • Honor sjunker till nivå noll och låsas under en viss tid.

     • Du får inte den aktuella säsongens rankad belöningar.

      En andra brott resulterar i en permanent konto förbud.

      Men Riot definierar ELO / MMR öka som när en spelare, känd som booster, loggar in på kontot för boostee, den som förstärks, för att spela en omgång rankas.

      Med denna definition, smurfing inte ELO öka. Vilket innebär att du är allt klart för att Smurf till ditt hjärta önskan på denna front, men hur griefing?

      griefing

      griefing definieras som ”matning eller göra den målmedvetet svårare för resten av laget”.

      Som smurf, vad du gör i ett spel är raka motsatsen. Regeln gäller inte fienden laget av uppenbara skäl, så att du är alla i tydlig på denna regel också.

      Gemenskapens Take på smurfing

      The League of Legends samhället är delad mitt itu i frågan om smurfing. Som man kan förvänta sig, den högrankade spelare med Smurf konton hävdar att smurfing är en helt acceptabel praxis.

      Samtidigt lägre nivå spelare, ofta på den mottagande änden av en smurf, anser att det bör vara mot reglerna, med en del även kräver att det ska vara ett permanent förbud-liga brott.

      Alla har varit på dåligt slut på en smurf. Alla har varit en smurf sig någon gång.

      Det kommer helt enkelt ner till om du är tillräckligt bra för att vara en smurf på en viss tidpunkt. Alla hatar Smurfs tills de blir ett.